Skalka-KrásnáStudánka-Ostrá-Úštěk

31.07.2013 20:20

Poslední  červencový  den byl naplánován výlet do oblasti na úštěcku. A to tak, že jsme po příjezdu vlaku od Litoměřic  před  9 hodinou , se přesunuli do obce Blíževedly na místní náves. Celkem nás dojelo 14 turistů a jeden pejsek. Tam jsme si počkali na autobus směr Skalka, náš výchozí bod. Vydali jsme se po ŽTZ přes osadu „Krásná studánka“. Také jsme tam, mimo bývalých trvalých osadníků a dnes již jenom chatařů a chalupářů, narazili na studánku.

Viz info o Krásné studánce

Od tamtud  nás naše nohy nesly celkem příjemnou stále klesající cestou lesem, kde bylo podél dané cesty mnoho maliní a ostružiní. Což mnozí využili ke zpestření jídelníčku, a celou cestu průběžně trhali většinou maliny.

Došli jsme k rozcestníku a dál pokračovali po ČTZ až ke studánce v Hrádeckém údolí. Tam jsme si udělali přestávku na občerstvení. Voda ze studánky byla velmi dobrá, ale bez jakéhokoliv rozboru. Po červeném okruhu jsme sice do dosti prudkého svahu, došli až pod obec Ostrá. A pokračovali do obce, kde toho někteří využili k občerstvení (byly otevřené 2 hospody) a někteří vyrazili na kostelíčky.

Tím jsme se malinko roztrousili, ale i tak jsme průběžně pokračovali přes Havraní důl s Opičí hlavou a Svobodnou ves do Úštěku.Domů někteří odjeli již autobusem směr do Štětí a většina vlakem v 15:11 h do Litoměřic.

 

Celkem jsme našlapali 9,5 km