Mutějovice-Kamenné řady-Rovina-Pravda-Domoušice

14.08.2013 18:00

Blíží se konec školních prázdnin a ve středu 14. srpna jsme měli naplánovanou trasu výletu na „Kounovské kamenné řady.

Rychlík od Hněvic jel na čas, ale osobáček od Litoměřic do Lovosic nabral na cestě, pravděpodobně v důsledku výluk na trati, zpoždění v celkovém čase 30 minut.

Nás sedm od Štětí a z Bohušovic, jsme dojeli do Lovosic normálně, ale turisté z Litoměřic to vzdali, a nakonec se přidali ke skupině turistů z TK Štětí, kteří jeli na „Komáří vížku“.

Vláček ve směru do Loun potom během cesty celé zpoždění dohonil tak, že jsme v Lounech ještě čekali asi 5 minut na odjezd do Mutějovic . Tam jsme zase kvůli výluce nedojeli, ale z Domoušic jsme jednu zastávku pokračovali náhradní autobusovou dopravou do Mutějovic. Od železniční zastávky jsme se vydali po ŽTZ směr na „Kounovské kamenné řady“ a na „Hradiště Rovina“. Z rozcestníku jsme si odskočili ke „Kapli Sv. Vojtěcha“. Tam jsme měli přestávku na svačinu. Potom z Roviny jsme pokračovali po MTZ až po zříceninu hradu Pravda. Většina vystoupala na danou zříceninu, která je ve skupině těch větších zřícenin.  Z Pravdy jsme pokračovali po ČTZ až do Domoušic, kde jsme měli necelou hodinu do odjezdu vlaku, a tak jsme si zašli na občerstvení do domoušické restaurace.

Info PP Džbán a Kounovské kamenné řady

Domů jsme odjížděli v 15:43 h. Vlakové spojení bylo dobré, až na to stálé čekání, např. v Libochovicích.

Celkem jsme našlapali v oblasti „Kounovských kamenných řad“ asi 10 km.Ve Štětí ještě k tomu 3,5 km do Hněvic a zpět a zhruba 1 km na občerstvení pro někoho náročného výletu. Celková suma je 14,5 km.