Dutý kámen - Hvraní skály - Nový Bor

13.11.2013 22:23

Ve středu 13. listopadu byl naplánovaná trasa od M. Rajchla, z Roudnice do Hoštky. Nejdříve jsem myslel, že půjdu s ním, ale nedávno se Věra Kos. zmínila, že by někdy šla na Dutý kámen u Cvikova. Tak jsem naplánoval trasu v této oblasti.

Info o zajimavostech na trase: Info Cvikov - Nový Bor

Já a Marcela jsme jeli do Úštěka autem a tam jsme přistoupili do vlaku, kde již jelo od Litoměřic celkem pět turistek. Z Litoměřic jel vlak v 8:16 h  a přes Č.Lípu jsme do Svoru přijeli v 10:03 h. Přesunuli jsme se dolu na otočku odkud jsme do Cvikova jeli autobusem.

Z Cvikova od autobusového nádraží jsme se vydali kolem PENY marketu, ulicí tovární a pak dělnickou až než jsme se napojili na ZTZ a po ní kolem hl. silnice jsme došli na Dutý kámen. Nechtěli jsme se vracet stejnou cestou, a tak jsme přešli přes mírný vršek k Baberskému potoku a do Cvikova jsme šli z druhé strany. Před tím jsme ale zašli se podívat na místní jeskyně. Je to nádhera , jeskyně jsou pěkné, ale velmi zdevastované. Jak odpadky, tak místní spodinou.

Ze Cvikova naše cesta pokračovala po MTZ a ŽTZ  kolem hřbitova do Údolí samoty. Přes Panenskou skálu, odbočku Radvanec, Havraní skály a Jelení skok jsme došli do Nového Boru. Jen taková zajimavost... když jsem fotil na skále u Panenské skály, bičování krista tak to bylo 13 listopadu v 13 hod 13 min a 13 sec.

Někdo si prošel městečko, někdo zašel na kávičku, ale všichni jsme se sešli před 16:00 h na nádraží a pak jsme odjeli domů.

Celkem jsme ušli 15 km.