Zrušená trať z Křimova

14.04.2013 19:00

Na 13. dubna naplánoval Ivan J. trasu v souladu s  1.ročníkem  pochodu s výkladem po zrušené křímovské trati do Německa pře Horu Sv. Šebestiána - prezentovaným  na internetu.

Ráno jsem z Hněvic vyjížděl rychlíkem přes Lovosice do Ústí n/L. V Lovosicích se ke  přistoupili pouze Jitka a Jarda S. s Ivanem. A takto v malé formaci jsme pokračovali z Ústí n/L do Chomutova. Tam jsme dojeli před 10 hodinou a vydali se pěšky na autobusové nádraží.

Na autobusovém nádraží se k nám přidal můj spolužák Eda N., takže autobusem do Křímova-nádraží jsme pokračovali v pěti. Na místě vystoupilo pár lidí, ale rodinka se psem se vydala pravděpodobně po ZTZ dolu do Bezručova údolí. Ve stanici Křímov se k nám přidal jedem zájemce ze Sokolova. Autem dorazil, jak jsme se později dověděli jméno – pan Váňa. Ten je velkým fandou na této zrušené železniční trati, pro vše co se jí týká. Nakonec při absenci pořadatele se nám začal věnovat a šel s námi asi na půl trasy. Mockrát mu děkujeme, jak za výklad, tak že nám věnoval svůj osobní čas.

Po trase jsme nacházeli mnoho pozůstatků po zrušené trati. Ale také jsme byli zaskočeni hlubokým a mokrým sněhem, který byl navátý na naší trase. Sice, když to šlo, tak jsme šli podél lesem, ale o to více byla trasa náročná. Nakonec jsme celou trať nedošli a zkrátili si to přes kopec do Šebíku (Hora Sv. Šebestiána). Tam jsme zašli na občerstvení do restaurace v penzionu Nord. A za 20 minut jsme již spěchali na autobus, který již čekal v zastávce.

Celá trasa měřila 8,6 km

 

Stránky o zrušené trati z Křímova od pana Váni najdete na tomto odkazu: https://www.zeleznice.vanovi.net/