Zimní dobytí zříceniny hradu Panna

13.02.2013 18:50

Dnes ve středu 13. února 2013 je naplánovaný výlet na vrchol se zříceninou hradu Panna.

Ze Štětí jsem odjížděl v 9:04 h rychlíkem do Litoměřic na danou trasu sám. V Litoměřicích jsem mněl dost času, a tak jsem ještě vyrazil do města.

Autobus do Třebušína vyjížděl z autobusového nádraží  v 10:14 h. Do autobusu nás celkem s Mílou R. nastoupilo celkem 4, a u nemocnice přistoupily další 4 turistky. V Žitenicích jsme byli doplněni dvěma turistkami. A takto nás v Třebušíně vystoupilo celkem 10 turistů. Věrka se osamostatnila, a mi zbývající jsme vyrazili po zelné značce do Řepčic a od tamtud po silničce pod upatí „Panny“. Od tamtud pokračovala žlutá značka až pod vrchol.

Ze začátku ještě poletoval sníh, ale při cestě vzhůru k Panně, již přestal a také jen chvilku prosvěcovalo sluníčko. Při chůzi lesem po neprošlápnuté cestě bylo kolem asi 10cm sněhu. Po dosažení vrcholu, který byl velmi nepřístupný jak kameny padlými stromy anebo kluzkým povrchem, jsme se po výhledech do okolí vydali dolů. Dolu to šlo chvílemi jak po klouzačce. Pokračovali jsme po žluté, lesem do Řepčic a pak po silnici pod Trojhoru, kde jsme se zase vydali po žluté kolem Trojhory do Třebušína.

Do Litoměřic jsme odjížděli v 14:10 h přes Žitenice (17 km / 24 Kč). Celá trasa měřila 8,4 km.