Z Kralupy n/V - Nelahozeves - Veltrusy - Kralupy n/V

01.05.2013 21:00

Na 1. května jsem se rozhodl jít, místo do průvodu, na pochod s KČT Kralupy n/V-TOM. Který byl pořádaný pod názvem „Dvořákova Nelahozeves“. Start byl od vlakového nádraží a končilo se v cíli na koupališti, zase v Kralupech n/V. Trasy byly v délce 8,11,14 a 25 km.

 

Ráno jsem se vydal na nádraží Hněvice, na rychlík v 8:18 h. Na nádraží jsem se sešel s Helenou L. a společně jsme také absolvovali trasu 14 km. Vydali jsme se po ZTZ na vrch Hostibejk, ktrá je asi 200 m n. m. a pak k cípu lesa Lutovník. Dál jsme pokračovali po ŽTZ  kolem kapličky U sv. Jana, přes Lešanský les a kolem obce Lešany do Nelahozevsi. Tam jsme prošli kolem kostelíku a rodiště Antonína Dvořáka pod kolejemi na vlakovou zastávku a pak po silnici ke starému Miřejovickému mostu. Místo abychom ho přešli, tak jsme pokračovali na nový most a pak kolem auto kempu směrem kolem obory s daňky do Veltrus.

Tam jsme si zašli na oběd do restaurace. Dál jsme pokračovali po silnici ke kruhovému objezdu a pak po MTZ mezi zahrádkami k Vltavě. Po břehu jsme došli až do cíle. Proto že jsme již byli po obědě tak jsme ani na koupališti neopékali buřty. Po cestě přes Lobeček jsme si zaskočili na občerstveni ( pivo tam bylo drahé – 28 Kč desetistupňový gambrinus).

 

Na nádraží jsme dorazili asi ve 14:40 h. Rychlík domů nám odjížděl z 2.nástupiště v 15:18 h.

Dnes jsme ušli 16 km