Trasa kolem Křinice až na Mezní Louku

25.08.2017 09:10

Na středu byl naplánovaný výlet pod vedením Vaška, a to z Mikulášovic přes Hinterhermsdorf na Mezní Louku. Jenže nakonec tuto trasu nejen zkrátil o 3 km, ale výchozí bod trasy změnil na obec Hinterhermsdorf. Tam jsme dojeli autobusem z městečka Sebnitz.

Tak, že ráno jsem z Hněvic vyjel rychlíkem v 7:35 hod do Děčína a pak přes Bad Schandau do Sebnitzu. Z vlakového nádraží v Sebnitz to je necelých 1,5 km na autobusové nádraží. Čas jsme měli a tak jsme pohodlně došli kolem říčky Sebnitz (původně Vilémovský potok) na dané autobusové nádraží. Sešlo se nás sice jenom 9 turistů, ale na tuto trasu to bylo tak akorát.

V obci Hinterhermsdorf jsme po vystoupení chtěli navštívit informační středisko, ale ouha, ve středu mají zavřeno. A tak jsme se vydali obcí, kde je velmi mnoho podstávkových domů, kolem kostelíka a po modré značce. Minuli jsme muzeum a vystoupali k restauraci na konci nad obcí. Dále jsme šli krásnou krajinou a většinou pod korunami stromu až k říčce Křinice kde je přístav Bootsstation Obere Schleuse. Tam je vyjížďková trasa na lodi. Mi jsme, ale pokračovali dál podél Křinice pěšky. Říčka tvoří přirozenou státní hranici mezi ČR a SRN.

Takto jsme došli až k bývalé a zaniklé obci Zadní Jetřichovice. Po cestě jsme se občas zastavili a posvačili. Naposled u turistického přístřešku v Zadních Jetřichovicích. To jsme již byli v ČR a začali jsme pomalu stoupat do obce Mezní Louka. Tam bylo jen asi 15 min na návštěvu infocentra a pak autobusem do Děčína. Jelikož bylo krásné slunečné počasí a zároveň se blíží konec prázdnin, byla tato obec Mezní Louka a Mezná plná různých turistů. Což se projevili i tím, že autobus byl nejen zpožděn, ale i stále přeplněný. Nakonec jsme v Děčíně stihli se i občerstvit na nádraží ČD a domů jsme odjížděli v 15:24 hod a na trase jsme ušli asi 18 km.