Trasa a Koliba

09.11.2013 18:05

Čas nezastavíš a tak rok se chýlí ke konci a též naše putování oblíbeným naším krajem. Nastal konec turistické sezóny a tak jsme jako vždy se vydali na „Závěrečný výlet“ (dříve též zvaný Tajný). Také dnes 9. listopadu jsme v podstatě nevěděli tu přesnou trasu.

 

Ráno po setkání v 9:45 h, kdy přijeli jak turisté od Štětí tak z Úštěka nebo z Mostu, ale výjimečně jsme také uvítali turistku z Karlštejna, tak po organizačních věcech jsme se rozdělili na dvě skupiny.  Jedna šla kratší dvou kilometrovou trasu po městě a pak do muzea, kde měli výbornou a zajímavou přednášku. Druhá skupina vyšla místo na NS Mostka na trasu přes Tyršův most, dolu kolem Mlékojed, podél Labe až k novému mostu – Generála Chábery. Přešli jsme na druhou stranu a pak jsme se vraceli po cyklostezce přes nádraží až k výstavišti do restaurace Koliba. Tato skupina ušla asi 7,5 km.

 

Těsně po 12 hodině jsme se obě skupiny sešli na Kolibě, kde jsme měli zamluvený oběd. Po občerstvení se turisté postupně rozcházeli jak k domovu tak na nádraží a vlakem také domů.