Tisá - Tiské stěny - Ostrov - Tisá

04.09.2013 21:35

Oproti loňsku jsem se letos vydal na trasu do Tiských skal s litoměřickými turisty již 4. záři. Vloni jsem do těchto skal zavítal až 28. září.

Ráno jsme vyjížděli ze stanice Hněvice společně s Martou Br., Ančou Sti. a dalšími dvěma turistkami na společnou jízdenku Labe-Elbe, která platí i na autobus z Ústí n/L do Tisé. Jeli jsme rychlíkem v 7:35 h. Autobus č.452 odjížděl od divadla v 8:44 h. Společně s námi nastupovala skupina dětí, také do Tisé. Tak že autobus byl dosti naplněný.

Odkaz na informace o Tiských skalách

Od Litoměřic přijeli další turisté a společně s Hanou D. jsme se setkali na zastávce v Ústí. Celkem nás jelo 14 turistů a z toho 4 muži. Jeden se na vstupu do skal oddělil a Věra Kos. se hned na začátku vydala po své trase.Tak nás zůstalo celkem 12.

Počasí bylo ráno mlhavé a někde když jsme ráno vyjížděli, také pršelo.

Tiské stěny jsme prošli po značeném okruhu spodem až k východu, od tamtud jsme pokračovali po ČTZ až do Ostrova, kde bylo menší občerstvení. Potom jsme se vydali po ŽTZ zpět kolem hranice se SRN zase do Tiských skal a teď jsme šli po hřebenu s krásnými výhledy do okolí, protože se odpoledne vyčasilo a bylo slunečno. Prošli jsme také Malé Tiské stěny.

Každý kdo sem zavítá poprvé je velmi uchvácen nezvyklými tvary skal. A ten kdo sem přijde třeba podruhé dokáže nacházet další a další nové pohledy.

Celkem jsme našlapali asi 10 km, ale stálo to za to!