Tanvald - Kořenov - Hvězda - Cimrman

22.11.2014 20:00

V sobotu 22. listopadu jsme ráno v půl sedmé vyjeli (autem)na výlet do oblasti Tanvald – Kořenov. Dobré je i spojení vlakem přes Všetaty. Cesta nám uběhla rychle, provoz byl minimální. Přijeli jsme celkem brzo, ale s tím jsme počítali, protože z různých důvodů se může stát, že se při jízdě do cíle někde zdržíme. Vlak do Kořenova nám odjížděl až v 9:38 hod, tak jsme se šli projít blízkým okolím v městečku Tanvald.

Informace o trase : Kořenov-Štěpánka-Cimrman

Po odjezdu vlakem do Kořenova jsme projížděli několika zajímavými místy. A to jak kolem zastávky kde je Reidlova vila, pak po ozubnicové trati (mezi Dolním Polubným a Kořenovem z r. 1902, jediná v ČR.), a nakonec  unikátním železničním tunelem v délce 940 m.

Z Kořenova jsme se vydali od staniční budovy směrem vlevo po MTZ . Po zabočení do lesa nás chvilku doprovázel místní pes. Pak jsme již pokračovali k Lesní chatě . Všude již začali přípravy lyžařských vleků.

Krajina po trase byla nádherná a i počasí nám v tuto dobu přálo. Po překonání převýšení s nadmořskou výškou 750 m jsme trochu sestupovali do údolíčka s obcí Kořenov. Celou dobu jsme měli výhled na vrchol Hvězda. V Kořenově jsme navštívili informační centrum, a pak jsme již jenom stoupali vzhůru k rozhledně Štěpánka.

Na vrchol jsme od chaty Hvězda pokračovali po ZTZ a po té jsme se pak vraceli zpět do Tanvaldu. Jenom jsme udělali zastávku v chatě Hvězda na občerstvení. Můžeme jenom pochválit.  V Příchovicích jsme šli kolem kostela sv.Víta a Ski-areálu k rozhledně Maják. Prošli jsme si relaxační a pro děti i dospělé centrum Járy Cimrmana = Lesopark Sluneční. Pod rozhlednou je muzeum a vedle restaurace U čápa.

Pak jsme již vyrazili dolu do Tanvaldu. K nádraží jsme již došli skoro za tmy.

Celkem jsme ušli 14 km.

 

Odkaz na Fotogalerii :

 

Odkaz na video : Výhled ze Štěpánky