Šumava - Zadov

16.10.2015 21:46

11. říjen cesta na Šumavu

Ráno jsme vyjížděli ze Štětí od klubu v 6:00 h přes Prahu do Mirotic.

Informace: Mirotice

Tam je rodiště a muzeum Mikoláše Alše. Zároveň byla prohlídka místnosti která je věnována Matěji Kopeckému.Po obědě jsme pokračovali do Blatné na vodní hrad. Procházka parkem kolem volně pasoucích se daňků. Po příjezdu do Zadova ubytování. Mi jsme na pokoji 310. Vedle je ubytovaný Jarda Č.

Odkaz na

12. říjen volný den

Po snídani obou skupin jsme asi v půl desáté  se vydali v počtu 9 turistů, na NS-Churáňov. Dolu jsme sešli k chatě Katky Neumannové a pak jsme již pokračovali okruh přes Klostermannovu skálu po NS. Ušli jsme, celkem i s výstupem na vrchol Churáňov – 1119 m n. m., devět Km.

Obec Churáňov. Klosterman. Obec Zadov

Odkaz na

13. říjen sklárna Annín a Velhartice

Ráno po snídani bylo celkové focení a pak kolem 9:00 hod odjezd autobusu č. 2 na exkurzi brusírny ve sklárně Annín – Rajský dvůr. Autobus č. 1 jel na hrad Velhartice a pak kolem 13:00 hod jsme se vyměnily. Já jsem na hrad a zámek Velhartice nešel. A udělali jsme si naučnou stezku kolem Werichovy chaty a podél potoka Ostrožná zpět do obce Velhartice.  Dopoledne po exkurzi v Anníně jsem vystoupal na vrchol Černé hory – Mouřenec 614 m n. m., kde je kostel sv. Mořice.

Celkem jsem nachodil 7,5 km.

Odkaz na

Odkaz na video z brusírny : 

14. říjen Kvilda, Modrava a Kašperk

Odjezd obou autobusů v 10:00 hod. Cesta na Borová lada a to na Chalupskou slať. Potom jsme se přesunuli na Kvildu. Tam byla dobrá dršková polévka a soukromý pivovar. Od tam tud jsme jeli na  Modravu  kde je také pivovar Lyer  - Modrava. Poslední prohlídka byla hradu Kašperk, ale tam byla velká mlha. I přesto jsem došel na hrad a zůčasnil se prohlídky. Na hotel Zadov jsme dojeli asi v 17:00 hod. celkem jsem ušel  asi 3 km.

Odkaz na

15. říjen Čestice a Krušlov

Den volna, ale po dohodě nás autobusy za poplatek, dovezli do Čestic. Tam jsme si prošli obec a kalvárii. Při cestě zpět jsme zajeli do obce Krušlov kde je velmi známý Machův včelín. Pak jsme se vrátili zpět na hotel. Odpoledne bylo volno. Někdo šel na procházku po okolí, a někdo do mimořádně otevřené cukrárny Ella.

Odkaz na

16. říjen cesta domů – ZOO Protivín a pohádková kovárna

Ráno jsme ukončili pobyt na Šumavě a v asi v 9:30 h jsme vyjeli směrem k domovu.

Zastávka byla v Protivíně kde je soukromá ZOO –krokodýlí. Cena skupinová za 100Kč. Pak jsme měli volno na prohlídku městečka. Navštívili jsme podnikovou prodejnu a restauraci pivovaru Platan. Kolem 13:30 h jsme jeli do vesničky Selibov, kde je pohádková kovárna. Většina účastníků zájezdu tam šla. Je to spíše pro děti se soutěžemi. Nakonec se tam pobyt prodloužil a domů jsme odjížděli v 15:30 h. Po cestě začalo vydatně pršet a déšť nás doprovázel až domů, kam jsme přijeli těsně po 18 hod.

Odkaz na