Štiřín-Velké Popovice-Mnichovice-Hrusice

30.06.2016 07:54

Ve středu 29. června jsme mněli naplánovaný autobusový výlet do pivovaru Velké Popovice a do Hrusic.

Ráno se nás zde ve Štětí sešlo u Penny marketu celkem dvanáct turistek a já. Po 8 hodině přijel autobus od Litoměřic a po usazení všech jsme vyjeli přes Roudnici n/L na dálnici. V autobuse se nás sešlo celkem 44 turistů. 

Ráno kolem deváté hodiny je vždy projíždění Prahou pomalé a tak jsme se do prvního cíle naší cesty, a to byl Štiřín, dostali v 10:00 hod. Tam jsme si prohlédli okolí zámku, park a golfové hřiště. Prošli jsme Salmovým dvorem k velmi bizarní budově Atis. Po krátké prohlídce jsme se postupně přesunuli zpět do autobusu a dojeli kousek zpět do Velkých Popovic, kde jsme měli zajištěnou prohlídku pivovaru. Ta probíhala ve dvou skupinách a v délce asi 80 min. Příjemná paní průvodkyně nás provedla celou prohlídkovou trasu s velmi obšírným výkladem o historii pivovaru a výrobě piva. A také samozřejmě byla ochutnávka piva, a to jak světlé třináctky, tak i piva černého.

Informace o navštívených místech : Velké Popovice - Hrusice

Po skončené prohlídce jsme měli ještě dost času na občerstvení a prohlídku Velkých Popovic, a to hlavně v okolí pivovaru. Ve tři čtvrtě na dvě jsme odjeli k zámku Berchtold, kde bylo krátké zastavení a pak jsme další zastávku udělali v Mnichovicích. Ta byla jen na krátkou dobu v centru  kde je turistické infocentrum.

Poslední zastavení bylo v Hrusicích. V místě které nám připomíná život a tvorbu Josefa Lady. Domů jsme se dohodli, že odjedeme o jednu hodinu dříve, a to v 17:00 hod. Sice jsme mněli malé zdržení na velmi úzké silničce, kde se náš autobus musel vyhýbat velmi širokému traktoru s obracečem sena. A pan řidič Zdeněk Musil i přes tento problém vše perfektně zvládl a dovezl nás vpořádku domů.

 

 

Odkaz na