Sněžník,celnice-SRN-Kristín Hrádek- Sněžník

01.05.2016 21:36

Již od loňského roku jsem se chystal si projít trasu ze Sněžníku přes SRN ke Kristinu Hrádku. A tak jsem konečně tuto sobotu 24. dubna se vypravil si to projít.

Ráno jsem jel z Hněvic v 7:35 hod do Děčína a pak Bus 512433 201 8:49 h do Sněžník,celnice 9:11 h.

Tam jsem se vydal rovně ke hranici po cyklostezce až ke zbytku celnice, což je asi 700 m a tam jsem pokračoval po MTZ. Šel jsem po hranici až na Soví bránu (1,3 km od autobusu). Od tam tud současně po MTZ + ČTZ + ŽTZ. Na rozcestníku v SRN odbočím vpravo a pokračuji po ŽTZ. Je značeno jako Bf.Kleinröhrsdorf-Sächz Schweiz. Současně jsem šel podél romantického potůčku nazvaného Rychnovský a pak před přítokem do rybníčku se jmenuje Sporný. Po ŽTZ jdu po hranici až k rybníčku – Fuchsteich.

Za ním jdu vpravo po neznačené cestě (po 800m odboč doleva) směrem do ČR a stále po neznačené lesní cestě až na Kristin Hrádek (491 m).  Tam bylo malé občerstvení, ale je tam draho – malé černé pivo Kozel je za 26 Kč.

Pokračuji  po  úzké silničce a současně cyklostezka k rozcestí kde se napojím na ZTZ  a protože mám hodně času jdu nahoru na Sněžník.

Nahoře na Děčínském Sněžníku  - 723 m n. m. bufet nic moc a restaurace zavřená a tak alespoň si zaplatím, vystup na rozhlednu. Nahoře fouká silný vítr a vidím, jak se od Drážďan žene chumelenice.

Také než jsem sešel z rozhledny dolů, začalo chumelit, a to se mě drželo po celou cestu až dolu k restauraci v hotelu Hřebenová bouda. Tam jsem si dal dobrý oběd za rozumný peníz a pak již jsem jenom čekal na autobus do Děčína v 15:42 h. Dá se také odjíždět ze zastávky „Děčín, Kristin Hrádek,rozc.“ v 11:53 hod.

Ušel jsem 13 km a do Hněvic jsem přijel v 18:00 hod.

 

Odksz na