Skalka - Husa - Hvězda - Strané - Blíževedly

21.03.2013 18:00

Po včerejším krásném jarním počasí, bylo dnes 21. března, úplně obráceně. Od rána pršelo a pak padal sníh. I přesto jsme se vydali na okružní cestu přes Husu, Hvězdu a do Blíževedel.

Ráno jsme vyjeli autem do Blíževedel na železniční zastávku. Tam jsme zaparkovali a počkali na Alenu. Společně jsme došli (i když u nádraží je autobusová zastávka) do vsi na návsi u morového sloupu se sochami svatých jsme počkali na autobus a dojeli na Skalku. Kde se nacházejí cenné dřevěné a hrázděné lidové stavby. Ze Skalky jsme se vydali po žluté značce až na Husu. Potom jsme se dali po zelené značce směrem do Vlhošťského dolu a kolem Vlhoště – 614 m n. m. do obce Hvězda. Stále po zelené značce jsme došli, kolem pískovcových skal do obce Strané a od tamtud (né po červené) po silnici do Blíževedel.

Cesta lesem byla velmi krásná a příjemná, oproti včerejšímu blátíčku nám většinou pod nohami křupal čerstvý sníh místy až 20 cm navátý.

Cestu jsme zakončili v restauraci Na růžku v Úštěku, kam jsme se přepravili autem. Po občerstvení  Alena šla městem na nádraží a mi odjeli autem domů.

Celá trasa měřila 11,1 km