Skalice-Žitenice-Litoměřice

10.02.2016 21:29

Krásný a slunečný den ve středu 10. února jakoby nás posunul někam až na duben. Počasí přeje turistům, i když předešlý den pršelo tak dnes když jsme se vydali na NS u Skalice se nádherně vyčasilo a  výhledy do kraje českého středohoří to potvrdily.

Dopoledne jsme z Litoměřic odjížděli autobusem v 10:40 h do obce Skalice až k ústavu. Tam nás již čekali turisté, kteří nejeli autobusem, ale využily toho a došli na místo pěšky. Celkem se nás tam sešlo 45 turistů včetně Evy z Karlštejna a také jeden pejsek.

Po trase NS jsme si prošli průchozí jeskyni a došli jsme k soukromé střelnici. Sice jsme museli překonávat místy rozbahněnou cestu, což ale nikomu na dobré náladě v dnešní slunečný den, neubralo na elánu.

V místě s hezkým a velmi nádherným výhledem na vrcholky českého středohoří, od Řípu až po Milešovku a v dálce špičky vrcholků oblasti Lounského džbánu, jsme posvačily. Tento výhled se nachází pod Křížovou horou – 590 m n. m.

Většina turistů po sestupu do Pohořan a pak Žitenic, pokračovala až do Litoměřic, kde jsme se průběžně rozcházeli domů a na vlak.

Celkem jsme ušli asi 9,5 km až do centra Litoměřic.

 

Odkaz na :