Sebnitz-Tanečnice-Mikulášovice

19.09.2014 15:06

Dnes 18. září jsem se po včerejším výletu do Duchcova, vydal s turistkami na nejsevernější českou rozhlednu Tanečnice u Mikulášovic.

Info o trase z Sebnitz do Mikulášovic přes rozhlednu Tanečnice

Jeli jsme na regionální jízdenku Labe-Elbe pro pět osob (max.). Z Hněvic jsme vyjeli v 7:35 hod. V Lovosicích přistoupila čtveřice dalších turistek a tak jsme v počtu 9 dojeli přes Děčín až do městečka Sebnitz, kde jsme vystoupili. Prošli jsme po červeně a pak modře značené trase. Po prohlídce náměstí jsme začali stoupat směrem nad městečko. Potkávali jsme skupinky dětí na výletě.

Nakonec jsme šli po žlutě značené trase až na rozhlednu. Tam, ale zrovna dnes zahájili opravy. Přístup na rozhlednu byl zrušen. Po dohodě s dělníky jsme při troše opatrnosti i přesto nahoru vystoupali a s námi ještě pár jiných turistů.

Jenom jsme kvitovali to, že nikde není žádná zmínka o uzavření rozhledny.

Dolu jsme se vydali po krátké svačině, MTZ přes Tomášov a po „Zlodějské cestě“. Vyšli jsme v Mikulášovicích u koupaliště. Od kterého jsme se vydali do restaurace U Vladaře, kde jsme poobědvali a pak hurá asi 3 km přes velmi dlouhou obec až na dolní nádraží.

Ušli jsme 15 km a domů jsme odjížděli v 16:01 hod.

 

Odkaz na fotogalerii: