Růžová - Arnoltice -Suchá Kamenice - Hřensko

01.05.2016 13:04

Krásná oblast Děčínské vrchoviny, a to mezi městem Děčín, Hřensko a Česká Kamenice, je pro turistické trasy jako stvořená.

Informace o trase : Arnoltice a Suchá Kamenice

Tak i tuto středu naplánovala Marta Br. výlet  přes Arnoltice a údolím Suché Kamenice do Hřenska. Ráno jsme vyjeli z Hněvic v 7:35 h a v Děčíně jsme měli asi jednu hodinu do odjezdu autobusu do zastávky Růžová-Nový svět. Celkem se nás sešlo 55 turistek a turistů.  Z autobusové zastávky jsme šli po neznačené lesní cestě a asi po jednom kilometru jsme odbočili vlevo mezi chatičky a prošli mírným údolíčkem přes malý potůček – Suchá Kamenice. A pak jen trochu do kopečka a již jsme byli v Arnolticích. Tam byla malá pauza na svačinu, razítka na obecním úřadě a prohlídka historické časti středu Arnoltic. Pak jsme již jenom pokračovali po MTZ kolem větrného mlýna do údolí Suché Kamenice. Je to velmi romantické údolíčko, kde na několika místech, pod převisy mají trempové své útočiště.

Po příchodu do Labského kaňonu u Hřenska, jsme měli dost času do odjezdu autobusu v 15:25 h, a tak jsme zašli na občerstvení do restaurace U Raka.

Ušli jsme asi 10 km za krásného slunečného počasí.

 

Odkaz na