Průčelská rokle, Vysoký ostrý a Střekov

14.05.2014 18:02

Podle mého plánu výletu jsme se vydali dnes 14. Května na trasu „Průčelskou roklí z Brné. Ráno se nás sešlo sice jenom 5 turistů, ale po cestě trolejbusem do Brné se k nám přidala Ivana K., tak že celkem nás bylo 6 turistů.

Informace: Průčelská rokle

                  Průčelský vodopád

                  Výří vodopád

                  Vysoký Ostrý

Z konečné zastávky jsme začali stoupat po NS – Pod Vysokým ostrým. V Průčelském potoku bylo velmi málo vody a tak když jsme prošli kolem Průčelského vodopádu, tak jsme nešli nahoru na vodopád Výří. Jen jsme se pokochali vyhlídkou na Výří skály a pokračovali jsme na vyhlídku Vysoký ostrý, kde byl velmi dobrý výhled na stranu povodí Labe. Dohlédli jsme jak na Milešovku, tak i na Házmburk.

Po sestupu jsme vyšli z lesa a pokračovali jsme po silničce do obce Nová ves, kde jsme chvíli poseděli u místní kapličky s památnou lípou. Restaurace jsme zjistili, že je otevřená až od 14:00 hod.

Dál jsme pokračovali po ČTZ až na hrad Střekov. Oběd byl v restauraci „Kovárna“. Dolu na vlakové nádraží to byl již jenom kousek a tak jsme stihli vlak v 14:52 hod domů – směr Litoměřice a Štětí.

Ušli jsme asi 10 km.

Odkaz na fotogalerii: