Premonstrátský klášter Doksany a památné stromy

17.10.2016 09:41

V sobotu 8. 10. 2016 jsem se po obědě rozhodl, i přesto, že předpověď počasí jsou přeháňky, jet do Doksan autem.  Chtěl jsem si vyfotit památné stromy kolem zámku a kláštera v Doksanech.

Po příjezdu do Doksan sice začalo mírně mrholit, ale po příchodu na vnitřní nádvoří jsme se setkali s místním průvodcem, který nám nabídl komentovanou prohlídku (bez poplatku).  Tak jsme to přivítali a vydali se prohlídku románské krypty pod kostel a pak krásného prostředí vnitřku kostela.

Po prohlídce jsme zašli do parku a já si nafotil ony tři památné stromy. V parku je nádherná alej a ještě mnoho dalších velmi vzrostlých stromů. Za hezkého počasí to může být místo pohodové a příjemné procházky.

Po absolvování této prohlídky jsme se autem přesunuli do blízkých Brozan nad Ohří, kde jsem měl vyhlédnuté další dva památné stromy. Pro návštěvu místní tvrze jsme již neměli dost času a tak jsme si prošli náměstí a pak se vydali na okraj obce k památnému dubu. K památné lípě na hřbitově jsme dojeli autem. Po vyfotografování jsme se vrátili přes Roudnici n/L domů.

Odkaz na :