Přechod Dlouhého vrchu 2015

09.02.2015 08:32

Tradičně i letos pořádala TJ-Lbín turistickou akci nazvanou „Přechod Dlouhého vrchu“. Akce se konala v neděli 8. února, a sraz na odvoz autobusy za Staňkovice, do místa zvaného Ovčárna, byl zase v 10:00 hod od soudu. Poplatek byl stále 20 kč.

Ze Štětí jsme jeli jen Bláža a já. Jinak se sešlo skoro na dva plné autobusy. Jen připomínám, že vloni kapacita počtu účastníků převyšovala možnosti dvou autobusů. Letos byl v záloze ještě třetí, ale nebyl potřeba. V prvním autobuse byli ještě volná místa na sezení.

Nahoru jsme dojeli před půl jedenáctou a postupně jsme se rozcházeli na různé trasy. Já jsem si připravil trasu trochu mimo Dlouhý vrch. Vyšli jsme ve skupince 6 turistů směrem do Tašova a pak dál přes Čeřeniště, kolem „Babin I „, rozcestníku k Varhošti  a obce Lbín. Ze Lbína jsme pokračovali do cíle cesty, nad Skalicí do objektu TJ-Lbín na čaj, diplom a setkání s ostatními účastníky pochodu. Ti zde procházeli průběžně. Další naše kroky nás vedly kolem Pokratického potoka do Litoměřic. Tam jsme se zastavili na poslední občerstvení v Krušovické restauraci. Sešlo se nás tam devět turistů.  S Ivankou a Blážou jsme sešli k dolnímu nádraží, odkud jsme se rozjeli k domovu.

Celkem jsme ušli 13 km a domů jsme odjížděli v 16:31 h.