Poklady starého Egypta

01.03.2015 16:35

Kvapnými kroky se blíží začátek výletů dle oficiálního kalendáře, a tak jsem se s přáteli rozhodl, než bude pozdě, jet na výstavu do Kolína. Je to výstava nazvaná „Poklady starého Egypta“. Jedná se o exponáty ze sbírky J. F.Habzburského. Výstava již běží od loňského roku, ale jen do 31. května 2015. Potom budou exponáty zase umístěny do depozitáře. Výstava se koná v regionálním muzeu v Kolíně.

Informace o Kolíně : Památky Kolína

Ráno jsme vyjeli ze Štětí rychlíkem v 7:29 hod a za hodinu a něco jsme byli v Kolíně. Předpoklad, že je muzeum otevřené v sobotu také od 9 hodin, byl mylný. Tak jsme se šli v době do 10:00 hod projít po historických památkách kolem středu města Kolín. Mnoho památek je z doby kdy v Kolíně byla početná skupina obyvatel židovského původu.

Po 10 hodině jsme se vrátily do muzea a prohlédli si danou výstavu. Po prohlídce jsme se vydali na okruh kolem starého židovského hřbitova. Smůla byla, že byl zavřený a zároveň také informační středisko, samozřejmě i městský úřad. Pokračovali jsme přes Kmochův ostrov k zimnímu stadionu, kde jsme se naobědvali a po prohlídce bašty Prachárna, jsme zašli na obecní hřbitov k hrobu Františka Kmocha. Odkud jsme se vraceli kolem památek v tak zvané části „Zálabí“ k vlakovému nádraží.

Protože jsme měli do odjezdu v 15:14 hod dost času, tak jsme ten strávili v obchodním centru Futurum.

Celkem jsme našlapali po trase, kolem památek a i v obchodním centru, dohromady 12 km.

 

Jedno starší video z doby zahájení výstavy : Poklady starého Egypta