Ploskovice-advent a do Litoměřic

11.12.2014 10:28

10. prosinec adventní prodejní výstava v zámku Ploskovice 

 

Vánoce se blíží a také v tuto dobu je kolem nás mnoho adventních výstav a také s charitativním zaměřením. Jedna z těchto prodejních výstav se každoročně koná v zámku Ploskovice.

Na středu 10. Prosince jsme si naplánovali tuto návštěvu výstavy, a poté menší trasu zpět k Litoměřicím.  Dopoledne jsme vyjížděli z Litoměřic po 10 hod buď autobusem anebo vlakem. Skupina, která dojela autobusem byla na zámku dříve a tak jsme si vše důkladně prohlédli a většina si i také nakoupila nějaké drobnosti. Pak dorazila skupinka  která přišla od nádraží v Ploskovicích. Někteří se vydali s námi přes Ploskovický dvůr (ten je opuštěn a v dezolátním stavu) a kolem vrcholu Liščin. Cesta byla sice rozježděná, ale od rána bylo vše zmrzlé a tak se nám šlo celkem dobře i místy přes pole a louku.

Šli jsme v počtu 23 turistek a turistů. Sice jeden se zdržel v restauraci u zámku na držkové polévce. Postupně jsme došli nad obec Pohořany a tam jsme pokračovali po MTZ oběma obcemi jak Pohořany, tak i Žitenice. Většina turistů pokračovala po novém chodníku ze Žitenic do Litoměřic. Malá skupinka šla tradičně kolem Kočky a pak kolem nemocnice.

 

Odkaz na fotogalerii: