Paškapole - Milešovka - Bořislav

08.10.2013 22:36

Již delší dobu jsem přemýšlel o trase na nejvyšší horu Českého středohoří a to Milešovku - 837 m n.m..  Když tam vyrazili turisté z Litoměřic, tak mi to nevyšlo a navíc to vedl Sl.Č. Takže jsem tam nebyl.

Dnešní  den  8.října 2013 si to naplánovaly Bláža a Anča, a tak jsem se k nim přidal. Výlety jsou s nimi velmi pohodové a bezvadné, tak že nebylo o čem přemýšlet.

Ráno jsme vyjeli z Hněvic v 7:35 h rychlíkem do Lovosic. Autobusem jsme v 8:26 h jeli za 22 Kč na zastávku Bořislav-Paškapole. Tam jsme přešli velmi frekventovanou silnici do Teplic, na druhou stranu a vydali se po ŽTZ  až pod Milešovku, kde jsme odbočili na MTZ. Ta vedla z Velemína a končila nahoře na Milešovce. Restaurace byla otevřená a tak jsme se tam občerstvili a pokračovali dolu po MTZ a pak po ČTZ do Bílky a následně po ŽTZ do žel. zastávky Bořislav.

Počasí bylo pěkné, ale z Milešovky byly výhledy zamlžené. Kolem poledne se to trochu vyjasnilo, ale velmi neznatelně. Počasí na Milešovce je velmi vrtkavé a je velká náhoda, když jsou výhledy do okolí výborné.

Domů jsme odjížděli  v 15:12 h.

Našlapali jsme asi 9 km + 3,5 km do Hněvic a zpět.