NS-Velká Chuchle - Malá Chuchle - Braník

16.10.2016 15:07

Ve středu 12. 10. 2016 byl naplánovaný výlet do Prahy a to konkrétně do Velké Chuchle. Je tam naučná stezka přes PR Homolku a Chuchelským hájem a kolem  kostelíka Jana Nepomuckého do Malé Chuchle a pak přes Branický most do žel.stanice Bráník.

Většina turistů jela z Litoměřic přes Lovosice na Masarykovo nádraží a pěším přesunem na hlavní. Já jsem s manželkou jel ze stanice Štětí přes Všetaty do Prahy-hlavní nádraží. Mi jsme daný vlak do Velké Chuchle stihli, ale ostatním , kteří měli zpoždění, vlak ujel. Tudíž jsme na ně museli asi půl hodiny v Chuchli počkat. Domů jsme se vraceli stejnou trasou.

Ušli jsme asi 8 km.

Převzato od Jany Wünschové:

Naše kroky se tentokrát stočily na okraj Prahy. Po vystoupení v malé žel. stanici Velká Chuchle jsme se vydali kolem Chuchelského závodiště po ŽTZ a pokračovali po ZTZ směrem k bývalé Pacoldově vápence, chráněné technické památce s dvojitou šachtovou pecí postavenou ve 2. pol. 19. století. Pak jsme pokračovali po NS Chuchelským hájem směr Malá Chuchle. Cestou jsme se zastavili u kostela Sv. Jana Nepomuckého, prohlédli si lesní hřbitov a pokochali se výhledem na Vltavu a město z vyhlídky za kostelem. U mini ZOO, kterou jsme cestou míjeli, jsme poseděli u malého občerstvení a prohlédli si zde umístěná zvířátka. Dále již jen z kopce a přes most „inteligence“ do Braníku k železniční stanici s kulisou branického pivovaru, kde náš výlet končil. Počasí tentokrát bylo již pravé podzimní, ale nic neubralo na pohodě všech 56 zúčastněných.

Odkaz na :