Novoroční výstup na Radobýl

02.01.2016 12:18

Na Nový rok 2016 jsme tradičně vyrazili zdolat vrchol Radobýlu – 399 m n. m.

Ráno jsme ze Štětí vyjížděli v počtu pěti turistů. Spolu s Drahuškou jsme se po cestě na nádraží sešli s Blaženkou a na vlakové stanici již byly Jana a Anča. Ve vlaku s námi do Litoměřic přijeli turisté i z jiných KČT. Ti ale se vydali na nádraží horní, s tím že na Radobýl půjdou od Žalhostic.

Den předem na silvestra napadlo trochu sněhu a tak se krajina zahalila do bílé barvy. Teplota byla tak akorát kolem nuly. Trasu přes město jsme v délce 4 km zdolali zhruba za necelou hodinku. Jediný problém při výstupu byl ušlapaný a kluzký zasněžený povrch cesty. Do ukončení vydávání  PF na úpatí kopce, to je zhruba do 12:30 h, přišlo podle mého odhadu více jak 600 osob a to včetně dětí.

Po přátelských setkáních v Novém roce jsme naše malá skupinka turistů odešli do Žalhostic, kam nás pozvala Jitka a Jarda St. Velmi obětaví přátelé kteří pro nás (bylo nás 11), připravili novoroční oběd. Po té jsme při kávě a cukroví, kde nechyběla ani nějaká ta štmprdlička něčeho dobrého, vydrželi v příjemném klábosení, až do 15:30 h. Pak jsme se přesouvali postupně na vlak a odjížděli jsme domů.

Ještě jednou a s klidným svědomím mohu poděkovat za všechny jak Jitce, tak i Jardovi.

Byl to pěkný celý den. Celkově jsme ušli asi 6 km. Mi ze Štětí jsme dorazili domů před 18 hod.

 

odkaz na