Niedersedlitz - přívoz - Pillnitz - zámek

29.05.2013 20:00

Ve středu 29. května jsme na výlet do Pillnitzu, vyjížděli z Litoměřic horního nádraží. Po cestě přes Žalhostice a po přesednutí do rychlíku v Lovosicích nás bylo celkem čtrnáct turistek a turistů. Na přestup jsme měli jen 6 min, v Děčíně 8 min oproti Bad Schandau kde byli jenom 3 minuty, ale vláček do Niedersedlittz byl na stejném nástupišti. Do cílové stanice jsme dorazili po tři čtvrtě na deset. Ze stanice jsme vyšli vpravo na autobusovou zastávku na BUS č. 88, kterým jsme na vlakovou jízdenku „Elbe-Labe“ dojeli přes městečko v délce trasy asi 3 km k přívozu do Pillnitzu. Tam jezdil přívoz neustále z jedné strany na druhou s auty, koly a chodci. Jízdu jsme zase absolvovali na danou jízdenku. Jinak cesta jen tam stála 1,5 euro (zpáteční 2 eura). Asi v 10:20 h jsme byli na druhé straně kde nás Jana W. seznámila s historií a zajímavostmi v zahradách zámku Pillnitz. …viz odkaz na info: zámek Pillnitz.

Po té jsme se vydali k hlavnímu vchodu, kde jsme si zakoupili vstupenky za 1,5 euro, s podmínkou minimálně 10 návštěvníků. Vstupenka nám platila i do tropického skleníku. Postupně jsme procházeli po zahradách a kolem zámku. Uvnitř zámku je jen muzeum. Tam neměl nikdo zájem jít. Po prohlídce jsme zašli do městečka, kde někteří se vydali do centra, někdo do Penny marketu a někdo na kávičku.

Po občerstvení jsme se vrátili do přívozu a stejně na nádraží. Odjížděli jsme v 14:11 h a udělali si mezi zastavení na dvě hodiny v Krippenu, obhlédnout sluneční hodiny.

Počasí nám přálo. Dopoledne bylo slunečno a odpoledne pod mrakem. Jen v Krippenu se přehnala mírná sprška deště.

Do Litoměřic jsme dorazili po 18 hodině a rozjeli se, a rozešli domů.