N.Ouholice-Vepřek-Sazená-Velvary

18.11.2015 22:08

Na noc do dnešního dne a také na dnešní den byla předpověď většinou bez deště, a silný vítr. Což se také potvrdilo.  Naplánoval jsem výlet pro menší skupinku, ale i přesto jsem to dal na moje stránky. Ráno když jsme nastoupli do vlaku v Hněvicích, v 8:58 h jsem ani nebyl překvapen. Sešlo se nás celkem 20 turistů. Z toho tři muži.

Dojeli jsme do stanice Nové Ouholice a vydali se kousek zpět do obce Vepřek, kde jsou historicky zajímavé tři objekty. Dva jsme navštívili a třetí – vodní mlýn je v rekonstrukci.

Informace o trase : pamětihodnosti na trase

Pak jsme se vrátili do N. Ouholic a pokračovali po ZTZ kolem studánky sv. Antoníčka do obce Sazená. U studánky jsme se na chvilku zastavili a mírně posvačili.

V obci Sazená je zámek, kde je obecní úřad, ale také velmi zajímavý sál s malovaným dřevěným stropem. V obci je též „Pevnostní muzeum“ tzv.  řopík, který je maskován jako místní váha. Počasí nám přálo a tak jsme pokračovali směr do Velvar kde je mnoho zajímavých historických objektů.  Tam jsme se rozprchli a někdo šel po památkách, někdo do restaurace, ale někteří se vydali na vlak   ve 13:56 h , tak aby stihli vlak domů.  Poslední skupinka odjížděla z Velvar v 14:56 h.

Celkem jsme ušli 12 km, po nenáročné trase.

 

odkaz na