Ml.Boleslav-Debř Zvířetice Bakov n/J

17.09.2015 07:02

Tak se nám září přehouplo do druhé půle a přes noc teplota klesá k deseti stupňům. I přesto na tuto středu 16. září byl avizován slunečný a teplý den. Což se během dne potvrdilo.

Na trasu do Zvířetic se nás ve vlaku sešlo 33 turistů a jeden pejsek – Sášenka. V Mladé Boleslavi se k nám přidala třicátá čtvrtá turistka Eva z Karlštejna. Dojeli jsme do Ml. Boleslavi – Debř a od nádraží jsme se vydali vpravo k rozcestníku. Tam jsme se přes obec Hrdlořezy vydali po ZTZ do Bitouchova kde byla přestávka na svačinu. Po cestě po MTZ ke zřícenině jsme odbočili po neznačené cestě do obce Zvířetice, kde je keramická dílna. Bylo to příjemné zpestření cesty. Mnozí zde také něco nakoupily a pak jsme již došli k dané zřícenině. Byl to asi velký zámek.

Informace - odkaz : Info-Zvířetice

Po prohlídce jsme sešli dolu do Info-centra a pak podél silnice a přes železniční most, přes řeku Jizeru. Menší zádrhel nám způsobila oprava mostu, ale všichni to zvládli bez ujmy. Do obce k zastávce Bakov n/J-město jsme došli asi hodinu před odjezdem vlaku, a tak došlo v blízké restauraci na občerstvení.

Celkem jsme ušli 11 km a domů jsme odjížděli v 15:04 h.

Odkaz na :