Mezní Louka-Malá Právčická brána-Šaunštejn-Jetřichovice

23.07.2015 14:23

Trasa středečního výletu z Mezní Louky dne 22.července , se zůčasnilo 23 turistek a turistů. Ráno jsme naštěstí vyjížděli směr Děčín velmi dost brzo.  Autobus, který jede přes Hřensko do Krásné Lípy v 8:06 hod přijel skoro přesně, ale pokaždé bývá plný a poslední dobou také mívá velké zpoždění. Při průjezdu Děčínem jsme nabrali skupinu dětí ve věku kolem 5-6 let. V plném autobuse se naše turistky iniciativně zapojily a každá si vzala jedno děcko na klín. Počasí bylo na tento den avizováno až na 35 – 37 o C.

Trasa přes Malou Právčickou bránu a Šaunštejn  stále po ČTZ až po Jetřichovické vyhlídky, to je Rudolfův kámen, Vilemínina stěna a Mariina vyhlídka je dost náročná. Ze začátku během dopoledne a i tím že jsme šli stále lesem to nebylo zase tolik náročné. Jenže jak stoupala teplota a přibývali kilometry bylo to pro mnoho turistů dost únavné, a proto jsme se na rozcestníku „Pohovka“ rozdělili a většina si to zkrátila po ZTZ přímo do Jetřichovic. Zbytek pokračoval po červené přes vyhlídky, ale také o 2 km delší cestou.

Informace o trase: Mezní Louka => Jetřichovice

Většina jsme se sešli v Jetřichovicích v restauraci na občerstvení. Celá trasa měřila 14 km a domů jsme odjížděli v 15:39 h.

 

Odkaz na fotogalerii: