Maxičky-Děčínský Sněžník-Děčín

22.06.2017 11:23

Ve středu 21. června 2017 na Děčínsko a to konkrétně z Maxiček na Děčínský Sněžník – 723 m.n.m.,  se vydalo za velmi teplého počasí celkem 18 turistů. Většina jela z Litoměřic-horní přes Lovosice a Ústí n/L do Děčína v 7:59 hod. Tady ze Štětí jsme jeli tři a to v 8:05 hod přes Litoměřice-město a Ústí n/L-západ. Ve vlaku jsme se nakonec sešli všichni.

Počasí jak jsem napsal v tyto dny je velmi tropické a teploty stoupají přes 30 stupňů. Trasa navržená Hanou Dupalovou, ale byla většinou v příjemném lesním stínu krásných stromu oblasti Labských pískovců. Od začátku až na Sněžník jsme šli stále po ZTZ. Nejnáročnější poslední úsek od rozcestníku „Pod Koňskou hlavou“, zdolali všichni a za to jim třikrát hip-hurá.

Návrat do Děčína jsme absolvovali sestupem stejnou trasou a od posledně jmenovaného rozcestníku jsme do Děčína šli po ČTZ.

Někteří turisté v této části naší krásné české krajiny ještě nikdy nebyli, a tak byli uchváceni krásnými výhledy ze Sněžníku do krajiny nejenom Českého Švýcarska, ale i na České středohoří a také do SRN na stolové hory.

Jediné co pro nás turisty bylo odrazující, to byly německé ceny na vrcholu jak v restauraci, tak i v bufetu. Na trase jsme ušli 16 km a domů jsme odjížděli po 16 hodině z Děčína.