Líska - Zlatý vrch - rozhledna Studenec - Č.Kamenice

09.07.2014 22:29

I přes nepříznivý vývoj počasí jsme se ráno vydali na výlet za Českou Kamenici na rozhlednu Studenec. Od minulého dne byly v noci bouřky a ráno nám pršelo.

Ráno jsem vyjel z Hněvic v 7:35 h, a v Lovosicích se ke mně přidali čtyři další turisté. Dojeli jsme do Děčína a po chvilince čekaní jsme pokračovali autobusem do Lísky-horní.

Sice v tu dobu již nepršelo, ale byla velká mlha a tam nahoře přecházela v mraky.

Info o trase kolem Studence

Vydali jsme se po neznačené cestě vzhůru k odbočce na ČTZ ke Zlatému Vrchu 657 m n.m. kde se nachází národní přírodní rezervace. Je tam původem lom čedičových kvádrů. Je to větší a krásnější přírodní útvar než jsou Varhany v Práchni.

Pak jsme pokračovali po ČTZ až na vrchol Studence s druhou nejstarší rozhlednou v ČR. Je na vrcholu Studenec 737 m n. m. Cesta nahoru je původní tvořená z kamene.

Z rozhledny kdyby nebyla mlha by byl krásný výhled do okolí. Posvačili jsme a pak se vrátili na rozcestník u obce Líska , kde jsme pokračovali po MTZ přes Bratrské oltáře a vyhlídku Jehla do České Kamenice. Na občerstvení a oběd jsme se stavili v restauraci Starý Klub. A pak již jenom rychlý přesun na nádraží. Domů jsme odjížděli v 15:10 h přes Děčín a Lovosice.

Celkem jsme ušli 11 km

 

odkaz na fotogalerii :