Líšenské pochody 2015

07.06.2015 19:23

Tak na tento víkend (5.6 – 7.6) pořádal KČT TJ Sokol Líšný tzv. „Líšenské pochody“. Já jsem se již jednou této akce učasnil, ale tehdy nám pršelo a tak zážitky nebyly tak dobré. Proto jsem se rozhodl, že letos na tyto pochody vyrazím zase. ..... => Propozice   / Mapa 7-21/, /Mapa 29-50/

Ráno 6.června, jsem vyjížděl rychlíkem ze Štětí v 7:29 h. Cesta byla s přestupem ve stanici Všetaty a v Turnově. Všechny vlaky byly tuto sobotu velmi plné a to hlavně cyklisty s koly.

Informace. Okolí Líšný a turistické zajimavosti

Po příjezdu do zastávky Líšný jsem pospíchal k registraci do Sokolovny. Pak jsem již vyrazil podle plánu na 14 km dlouhou trasu.

Po příchodu na rozcestník „Malá Skála – V Teplicích“ jsem si odskočil na Vranov-Pantheon. A pak zpět na danou trasu.

Jediné co bylo oproti deštivému pochodu minule lepší, že nepršelo, ale zase to byl jeden z těch tropických dní a úporné vedro nás provázelo po celé trase.

Část úseku byl i po cyklostezce kde projížděli celé rodiny i s malými dětmi, a to na koloběžkách. Ty se dají na určitých místech vypůjčit.

Prošel jsem krásnou krajinou kolem zříceniny Zbirohy (Zbiroh 453 m n. m.), pak přes Kalich a Besedice. Nakonec jsem vystoupal na Prosíčka a to jsem již procházel „Suchými Skálami“. Prošel jsem poslední kontrolou a pak již jen z kopce po ZTZ až do obce Líšný, do cíle.

Tam jsem dorazil asi po 6 hodinách, to je někdy kolem 16:30 h. Celkem jsem ušel 16 km.

V cíli jsem si dal dobrou držkovou polévku a pivo na doplnění energie.

Pochodů se letos účasnilo celkem 1516 turistů a z toho více než 500 šlo 14 km.

Cesta domů byla složitější, protože vlaky ČD jezdily s dosti velkým zpožděním a tím mi i některé spoje ujeli a já nakonec přijel domů kolem půl desáté večer.

 

Odkaz na fotogalerii: