Liběšice-Hradec-Horní Vysoká-Levín-Habřina-Úštěk

04.06.2015 08:51

Ve středu 3. června odjela velká skupina turistů na autobusový výlet na Ještěd a do Kryštofova údolí. Já jsem si naplánoval alternativní výlet na levínsko u Úštěka.

Ráno jsme vyjížděli z Litoměřic-horní v 8:16 h s tím, že v Liběšicích přestoupíme na autobus, který nás odveze do obce Horní Vysoká. Jenže ouha, daný autobus na zastávku u železniční stanice nezajel a pravděpodobně pokračoval rovnou do Lovečkovic.

Počasí na dnešní den bylo velmi příznivé a nakonec se předpověď potvrdila. V podstatě jsme zažili první letní tropický den s teplotami kolem 30 stupňů.

Nám nezbývalo nic jiného než se vydat do cíle pěšky. Vyšli jsme po ŽTZ přes obec Trnobrany pod Sedlo, kde jsme si trochu zkrátili cestu a dál jsme pokračovali kolem Srdovské hájovny k vrcholku Hradec = 452 m n. m., kde stojí mauzoleum velkopodnikatele Josefa Schrolla.

Informace o trase - mauzoleum a Levín

Další naše kroky směřovali přes obec Horní Vysoká do Levína, kde bylo krátké občerstvení a po zhlédnutí místních památek jsme se, i přes negativní informace místních obyvatel vydali směrem k Muckovu a pak lesem dolu k obci Habřina. Sice jsme trochu sešli z cesty, ale všichni to brali s humorem. Hlavně že jsme šli ve stínu stromů a konečně také již jenom z kopce dolu. Vynořili jsme se kousek nad obcí Habřina a do místní restaurace to bylo již jenom kousek.

Tam jsme si odpočinuli a posilnily na zbývající 3 km do Úštěka na železniční stanici, odkud jsme v 15:11 hod odjížděli domů.

Celkem jsme ušli 15 km a všem blahopřeji k tomuto výkonu. Jinak za trable s autobusem se omlouvám, i když to nebyla v podstatě má chyba. Reklamační stížnost na provozovatele jsem hned napsal a čekám na odpověď, kterou následně uveřejním

Odkaz na informaci stížnosti

 

Odkaz na fotogalerii : Levín - Úštěk 3.6.2015

Odkaz na googlu :