Libčice-Máslovice-Chvatěruby-Kralupy

31.12.2014 00:03

V úterý 30. prosince  jsme vyjeli na poslední výlet v tomto roce . Trasa byla naplánovaná od Marty Br. do Máslovic . Tam mají vystaven betlem z másla asi po dobu dvou měsíců.

Sice ráno nás přivítalo mrazivě a to teplotou asi do -10 stupňů, ale obloha byla modře jasná a tak nás čekal pěkný výlet.

Z Hněvic jsme vyjížděli v 8:58 hod do Libčic nad Vltavou. Po vystoupení z vlaku se ukázalo, že je nás celkem 19 turistů. Vydali jsme se k přívozu, kde cena je stále za 10 kč /za dospělou osobu. Na druhé straně jsme se vydali vzhůru k muzeu. Tam jsme to měli i s výkladem. Po cestě zpět dolů jsme se zastavili ve Výzkumném včelařském ústav „Dol“, a v podnikové prodejně jsme nakoupili medovinu půl litr za 88 kč.

Informace o obcích na naší trase: odkaz-Máslovice

To jsme se již začínali rozdělovat po skupinkách. Kde někdo vyrazil rychle vpřed do Chvatěrub, někdo si počkal na přívoz zpátky na vlak. A zbytek jsme se pomalu vydali kolem Vltavy, kde je rekreační oblast až jsme došli kolem zámku v Chvatěrubech k autobusové zastávce, kde nám asi za půl hodiny v 14:03 h jel autobus do Kralup n/Vl.

Ušli jsme asi 8 km a v Kralupech jsme stihli vlak v 14:21 h domů.

 

Odkaz na fotogalerii:

 

Odkaz na krátký film: Muzeum másla