Krásná Lípa - Dymník - Rumburk

29.05.2015 18:45

Tak se nám blíží konec dubna, ale aprílové počasí nás stále překvapuje. V úterý 28. dubna došlo po krásných teplých dnech k prudkému ochlazení po prošlé bouřce. Dokonce na horách padal sníh.

Mi jsme ve středu 29. dubna vyjeli na trasu z Krásné Lípy přes nádhernou kamennou rozhlednu Dymník po MTZ  a stále až do Rumburku.

Přijelo nás 33 turistů a pejsek Sášenka. Z celkového počtu bylo 7 mužů. Po focení a informaci jsme se vydali krajinou, zhruba kolem železniční trati po MTZ k Dymníku. Po cestičkách jsme místy procházeli mokřinami po včerejším dešti, ale i také zasněženou krajinou.  Což některé turisty lákalo ke koulování.

Trasa to nebyla náročná a vzdoušek byl velmi jarně čerství. Počasí nám velmi přálo, protože po celý den bylo nádherné slunečné počasí.

Informace o trase - "Dymník a Rumburk"

Po prohlídce rozhledny a svačině, jsme sestoupili dolu, a někteří ještě okoukli vedle golfového hřiště tzv. menhiry. Uměle sestavené kameny do židovské hvězdy. Pak jsme po příchodu do Rumburku, navštívili informační centrum a někteří i cukrárnu. Dál jsme pokračovali na prohlídku Lorety.

Před odjezdem vlaku v 15:14 h, nám zbylo trochu času na návštěvu restaurace před vlak.nádražím. Tam měli výborné pivo „Kocour“ z pivovaru ve Varnsdorfu.

Celkem jsme ušli 9 km.

 

Odkaz na fotogalerii :