kokořínsko - Pokličky

23.10.2013 19:11

Blíží se konec turistických aktivit v tomto roce. Již nám nezbývá mnoho krásných a pohodových dnů. Ale tuto středu se udělalo velmi příjemné počasí. Na přání Anči St., která chtěla osobně zhlédnou pokličky na kokořínsku, jsme se vydali ráno 23. Října do Mšena. Sice vyvstal problém s odjezdem vlakem z Mělníka do Mšena. Porouchal se jim motoráček. A tak jsme čekali přes půl hodiny na náhradní autobusový spoj. Cesta se všemi zajížďkami se také protáhla. Místo v 7:43 h dojezdu na ČD stanici, tak jsme přijeli po půl deváté.

Vydali jsme se po MTZ a zároveň po ČTZ. Ale na rozcestníku Bílka jsme odbočili  rovně  po „Františkově aleji“ směrem k „Švédskému valu“ a pak přes „Žábu“ na pokličky. Cesta po původní modré trase byla místy narušena podzimní orbou. A tudy přes žábu jsme k pokličkám přišli shora.

Tam jsme dorazili v pohodě. Krajina po celé trase byla naladěna v podzimních barvách od žluto-zlaté až po hnědou. To co turista viděl na jaře anebo v létě, má teď zcela jinou romantiku.

Horší to bylo dole najít autobusovou zastávku. Ta není nijak označena, ale nachází se asi 200 m směrem ke Kokořínu u polní cesty se zákazem vjezdu. My pokračovali stále po silnici asi tak 2 km. Nakonec jsme daný autobus museli stopnout. A ochotná paní řidička nám zastavila a také ukázala tu zastávku.

Celkem jsme ušli asi 7,5 km