Karlštejnsko

18.04.2014 10:37

Velmi zajimavá oblast „Českého krasu“ a to konkrétně okolí Karlštejna láká mnoho turistů. I mi jsme se na popud Marty Br. vydali na trasu kolem Velké ameriky,Mexika a Malé ameriky do obce Karlštejn.

Ráno jsme v počtu deseti turistů a z toho jedna malá slečna, vyjížděli ze stanice Hněvice v 8:16 hod, do obce Nučice. Kde jsme plánovali pokračovat autobusem do Mořiny.

Jenže daný rychlík do Prahy nabral po cestě minimálně 20 min zpoždění a tím nám ujel vlak na Smíchov. Náhradní spojení nám našel Martin Br. A to tak, že jsme jeli vlakem směr Řevnice do stanice Černošice a dál jsme pokračovali do obce Roblín autobusem. A odkud to do Mořiny bylo pěšky po MTZ jenom 3 km.

V Mořině jsme si zašli na občerstvení. Obědvat jsme nechtěli, většina jenom pivo, což se nelíbilo místnimu hostinskému. Tak že jsme byli znechuceni obsluhou a dál jsme vyrazili v co nejkratším čase.

Pokračovali jsme po ŽTZ kolem lomů Velká amerika., Mexiko (lom politických vězňů) a pak Malá amerika, až k dubu Sedmi bratří.

Po celý den bylo velmi krásné slunečné počasí, což přispívalo k dobré náladě.

U hradu Karlštejn jsme se různě rozprchli. Někdo nahoru k hradu, jiní přes obec k vlakovému nádraží.

Na závěr jsme se občerstvili v rostauraci u nádraží a domů jsme odjížděli v 16:30 hod přes Prahu hl.nádraží. V Hněvicích jsme byli v 18:30 hod.

Celkem jsme našlapali asi 11 km.

 

Odkaz na fotogalerii: