Karlova vyhlídka - Krásná Lípa

01.05.2014 18:41

1. 5. 2014         Výlet na Karlovu výšinu

Účast"přespolních" a to díky fungujícím stránkám KČT. Účastníci přijeli z Jiříkova, Varnsdorfu, Litoměřic, Horního Prysku a až ze Štětí. Celková účast 19 osob.
Přivítání v 10 hodin u tur. skřínky s částečnou změnou plánu zaměřenou po plánované trase s podrobnější historií města a okolí, včetně městského parku, sochy lva, Ditrichovy hrobky, hřbitova a dalšího okolí, včetně rozhledny Vlčí hora a pozváním na 24. 5. k oslavě 125. výročí postavení rozhledny.
Cestou na vyhlídku jsme se podívali na Mnišský pramen a Farskou kapličku. Potom již přes Široký vrch (586 m n. m.) na Karlovu vyhlídku (566 m n. m.). Občerstvení, odpočinek, prohlídka jeskyňky, výklad o historii s popisem jednotlivých kopců jak v našem NP tak saském NP.
Ve 12.45 hod. jsme pokračovali novým tur. okruhem na srubovou chatu, kde jsme si opekli špekáčky. Zpět do Krásné Lípy jsme šli lesní cestou k Vápence, kolem historických jam a chráněnou přírodní rezervací vystoupali na Maškův (Vápenný vrch) (548 m n. m.) a dále přes Pěticestí na přání účastníků k Peterkovým s občerstvením. Již tradiční zakončení v Křinickém pivovaru.
Přálo nám počasí, výlet se líbil. Při sezení v pivovaře začalo silně pršet, ale nám to již tolik nevadilo.
napsal : Mikuláš Peterka

 

Odkaz na fotogalerii: