Jedlová-rozhledna-Tolštýn-Jedlová

29.10.2015 14:08

Na tuto středu 28. října připadl svátek a tím i volný den. Počasí bylo od rána příhodné pro toulky přírodou. Podle našeho kalendáře KČT, byl na tento den naplánován poslední výlet vedený Vaškem Č.

Na trati z Lovosic do České Lípy je stále náhradní autobusová doprava. Sice byly nasazeny vždy dva autobusy, ale i přesto byly plně obsazeny. Naše skupina turistů  pokračovala  z České Lípy rychlíkem na Jedlovou. Přes Chřibskou byla také vlaková výluka. Z Litoměřic nás dojelo do Jedlové celkem 34 turistů a to včetně dvou dětí.

Od nádraží Jedlová jsme se vydali po  ŽTZ – Tolštýnská cesta a došli jsme k rozcestníku na Malý Stožec, kde jsme odbočili neznačenou cestou až pod kopec Jedlová. Ten jsme zčásti obešli po ČTZ a pak sjezdovkou vyrazili vzhůru. Po příchodu na vrchol někdo si ještě vyšlápl na rozhlednu, někdo do restaurace, ale ta byla plná převážně dětí. Někdo posvačil venku, a po krátkém odpočinku jsme pokračovali po ČTZ kolem rozcestníku U Ranče, až na Tolštýn. Tam jsme obsadili restauraci a také někdo se vydal nahoru na Tolštýnskou vyhlídku.

Další naše kroky nás vedly zpět na vlakové nádraží po cyklostezce a pak zase po ŽTZ. Domů jsme odjížděli v 15:40 h. Celkem jsme ušli na trase 12 km.

 

Odkaz na :