Jedlová-JeleníSkála-Rousinov-Svor

26.11.2014 21:25

Tak jsme se vydali ve středu 26. listopadu do oblasti Lužických hor.  Někdo by řekl jaké hory, vždyť ty vrcholky nejsou tak vysoké. Ale jsou skutečně opravdové hory, jen ve zmenšeném měřítku. Je to krajina mezi Děčínem a Libercem.

Informace o trase Jedlová-Svor

Ráno jsme vyjeli z Litoměřic v 8:16 hod a s mírným zpožděním jsme na Jedlovou dojeli asi ve10:15 hod. Ve vlaku nás cestovalo na tuto trasu celkem 16 turistek a turistů. Po krátké pauze a focení, jsme se vydali po ZTZ směr k Jelením skalám, kde je vrchol Konopáč (676 m n.m.) Nejdříve nás na vlakové zastávce sluníčko namlsalo, ale pak po cestě vzhůru začal okolní krajinu pokrývat mlžný opar a pofukovat větříček. I přesto jsme došli až pod skalnatý vrchol,. Ten byl ale omrzlý a tak nemělo cenu vylézat vzhůru. Až na některé odvážlivce.

Postupně jsme se vraceli na hlavní ZTZ k sloupu sv. Jakuba kde je také odpočívadlo  a zbytek po třípanském sloupu. Průběžně jsme v těchto místech posvačili. A pak mírným sestupem jsme pokračovali po ZTZ a pak po MTZ do místní části zvané Nová Huť. Počasí v době pochodu chvílemi vypadalo, že bude padat sníh. Nová Huť je u hlavní silnice na Rumburk pod kopcem zvaným Šébr.

Tam jsme museli jít chvíli podél hlavní silnice po ŽTZ . Dál lesem jsme již šli v krásné krajině Lužických hor. Po cestě nás doprovázel Rousinovský potok až do obce. Z obce Rousinov jsme se vydali po ČTZ, překročili jsme znovu hlavní silnici, ale to bylo již nad Svorem.

Do Svoru jsme přicházeli asi tak po 13:00 hod a tak jsme vynechali občerstvení a šli rovnou na vlakové nádraží.

Ušli jsme asi 9 km a domů jsme odjížděli v 13:48 hod.

 

Odkaz na fotogalerii: