Informace-Belvedér

14.04.2016 07:39
Vyhlídka Belveder
Z nejstarší vyhlídky v Českém Švýcarsku postavené roku 1711 spatříte výhled na kaňon řeky Labe, stolové hory Zirkelstein a Kaiserkrone na německé straně hranice. Z Labské stráně vás k vyhlídce zavede červená turistická značka. Z Belvederu dolů do labského údolí vedou také schody.
Na přelomu 18. století zde byla vybudována vlastníky nedalekého zámku v Bynovci sala terrena s dodnes dochovaným erbem zakladatelů – pánů z Clary-Aldringen a zároveň byla upravena vyhlídková terasa. Na terase se v té době pořádaly oblíbené hudební produkce. Se zámkem v Bynovci je vyhlídková terasa spojena od 19. století 4 km dlouhou kočárovou cestou po které dnes prochází červená turistická značka.
 
Historická cesta Die Alee
Z Bynovce na Labskou Stráň vás zavede téměř rovná cesta, které se říkalo Die Alee. Panstvo po ní jezdilo na letohrádek Belvedér. Podél cesty bývaly kamenné patníky, které udávaly vzdálenost. Dodnes se jich pár zachovalo.
 
Růžová vyhlídka
Otevřené vyhlídkové místo s lavičkou vám naskytne velkolepý pohled do údolí Labe, na okolní skály, věže Růžového hřebene, Děčínský Sněžník nebo Velký Zschirstein. Na rozhled vás dovede červeně značená odbočka vedoucí z Růžového Hřebene.
 
Spálenisko 391 m n.m.
 
Vyhlídka Labská stráž
Na vyhlídkovém místě se nachází pískovcový pavilonek z let 1888-90 a odtud se vám naskytne nádherný výhled na hluboké údolí Labe.
 
Sněžnická vyhlídka
Z vyhlídky, která se nachází kousek nad Děčínem u Stoličné hory, se vám naskytne pohled do údolí řeky Labe nebo na protější vrchol Vrásník.
 
Císařský výhled
Vyhlídková terasa s obeliskem zde byla zřízena již v roce 1879 na počest 25. výročí svatby císaře Františka Josefa I. a jeho ženy Alžběty Bavorské. Z výšky 289 m n. m. se před vámi rozprostře nádherný výhled na město Děčín a údolí řeky Labe.
Severně nad městem vyhlídková Stoličná hora, pův. Quaderberg, s obeliskem z r. 1879 a altánem z r. 1866, na Popravčím vrchu zřícenina starokatolického kostela z r. 1934 vyhořelého r. 1989
Výletní hostinec na vrchu Kvádrberg byl postaven přibližně kolem roku 1870.Původně to byla malá dřevěná budova,kterou vedl hostinský pan Zappe s rodinou.Toto místo se postupně stávalo oblíbeným výletním místem a proto byla v roce 1901 v neuvěřitelně krátké době dostavěna (4.7 - 31.8) druhá světlejší zděná budova. V 30-átých letech restaurace vyhořela,provoz byl ale obnoven.Druhá světová válka zasadila této restauraci však již druhou a smrtelnou ránu.Během války byla zakázána konzumace alkoholu,lidé měli také jiné starosti.Po odsunu Němců v roce 1945 toto místo postupně chřadlo,v roce 1947 byl hostinec stržen..........