Hrobce-Libotenice-Travčice MDŽ

08.03.2018 09:45

Od 1.března nám sice již začalo meteorologické jaro, ale k oteplení došlo již v těchto dnech. Včera sice k tomu pršelo, ale dnes ráno před výletem, napadl sníh. Krajina byla zasněžena, ale teploty nad nulou tuto krásu velmi rychle ukusovaly.

Ráno jsme se v Hněvicích sešli v počtu osmi turistů. Vyjeli jsme rychlíkem v 9:37 h. Někdo jel do Lovosic a pak zpět, ale mi jsme vystoupili v Roudnici n/L a pak pokračovali os. vlakem do Hrobců.

Tam jsme měli asi 40 min čas, než přijedou ostatní turisté. Prošli jsme si obec až ke kapličce a někdo zašel i na obecní úřad. Po návratu na vlakovou zastávku jsme se za nedlouho dočkali ostatních turistů. Následovala informační minutovka a pak skupinové focení.

Na sedmikilometrovou trasu jsme se vydali po cyklostezce a pak lesem kolem Mrchového kopce.

Text převzat z KČT Litoměřice - Jana Wünschová

Naší první společné oslavy MDŽ se zúčastnilo 71 oslavy „chtivých“ turistek a turistů. Jako praví turisté jsme nejdříve po vystoupení z vlaku v Hrobcích prošli 7km mírně zasněženou cyklotrasou přes Libotenice a příjemnou cestou Trávčickým lesem do cíle našeho dnešního setkání – do restaurace Na Kuliši v Travčicích. Zde jsme měli již připravený oddělený sál a možnost výběru jídel i pití. Nejprve jsme si vědomostním kvízem připomněli význam MDŽ a KČT a jejich historii. Při dobrém obědě a občerstvení jsme při kytaře Petra Vondráka a společném zpěvu pokračovali v zábavě.
Protože oslava proběhla v příjemné atmosféře a byla naším prvním společenským setkáním, rozhodli jsme se, že se v příštím roce opět sejdeme znovu, při oslavě 2. ročníku MDŽ.