Homole - Magnetovec - Vel.Březno

04.06.2014 20:05

Dnešní středeční výlet jsem si naplánoval na „Magnetovec-Skalní hřib“. Začátek byl zase velmi napínavý a to hlavně kvůli českým drahám. Ráno jsme vyjížděli ze Štětí rychlíkem v 8:28 h, ale již ve Štětí měl zpoždění asi 5 min. Jenže průběžně pomalou jízdou nabral na trase do Litoměřic celkem 20 minut.

Ze Štětí jsme vyjížděli v počtu čtyř turistů. V Litoměřicích se k nám přidalo dalších 7 turistů.

Naštěstí na nás osobáček ve stanici Střekov, počkal a tak jsme do Velkého Března dojeli a tam nám autobus do obce Homole u Panny odjížděl v 9:58 hod a tak jsme i přes mírné zpoždění, měli asi půl hodiny času. Po příjezdu do  Homole na nás čekala  paní která nám otevřela jak muzeum Josefa Emanuela Hibsche, tak i místní kostel. Za to jsme ji nechali každý nějaký mírný obnos, který oni v obci použijí na obnovu sportovní a klubovní místnosti v dané budově, kde je muzeum.

Odkaz na Info o trase a Skalním hřibu.

Na Pláně jsme se vydali po ČTZ. Což bylo skoro stále do kopce. Tam je koňská farma, ale žádné koně jsme neviděli. Dál jsme se vydali po ZTZ po hřebeni na Sokolí hřeben – 592 m n.m.. Výhledy jsme měli jak doleva směrem ke kopci Panna a Ústí n/L, tak i na druhou stranu k vysílači Bukovka a na Děčín Ze Sokolího hřebenu jsme sestupovali dolu na rozcestník Fráž anebo Vráž. Tam se vydal po místním okruhu PP-Magnetovec.  V závěru to bylo pro mnohé daleko, protože od rozcestníku to je až nahoru na Magnetovec-521 m n. m.to je 1 km a dál ještě asi 600 metru, tak zůstali na cestě a pak se se všichni společně vydali po ZTZ dolu do Velkého Března.

Nahoru jsme vystoupili v počtu čtyřech turistů a postupně jsme došli pře vrchol Magnetovec, až ke Skalnímu hřibu. Od něj jsme se vraceli stejnou trasou až k rozcestníku a dál po ZTZ  za ostatními do Velkého Března. Po cestě nás čekala překážková dráha ve formě výkopů na dané cestě. Ty byly připraveny k odvodnění okolní krajiny kolem cesty. Přeskákat jsme jich museli asi tak kolem 15.

První skupina stihla vlak ve 14:33 hod a mi čtyři jsme do Velkého Března dorazili kolem 15 hod. Došli jsme až do restaurace „Tivoli“, kde jsme se vydatně občerstvili a domů jsme odjížděli v 16:33 hod.

Celkem jsme ušli 13 km.

Odkaz na fotogalerii: