Františkov n/Pl-Ostrý-Benešov n/Pl

09.03.2016 07:33

Ve středu 9. března ráno po probuzení nás tento den přivítal velmi hustou mlhou. Teplota byla mínus dva stupně, ale i přesto se nás na plánovaný výlet „Františkov n/Pl – Benešov n/Pl“, sešlo ve stanici Františkov nad Ploučnicí celkem 54 turistů, včetně Natálky.

Informace o trase Františkov n/PL - Benešov n/Pl

Po focení a úvodním slovu jsme se vydali po ZTZ na blízkou zříceninu hradu Ostrý. Výstup to byl trochu do kopečka a místy byly mokřiny, ale všichni to bravurně zvládli až na horu. Tam se již začala mlha rozpouštět a tak jsme měli výhled alespoň na Františkov. Pak jsme již jenom sestupovali k Ploučnici, kolem které jsme pokračovali k vodopádu u Františkova a dále do Benešova n/Pl.

V Benešově n/Pl jsme se začínali rozdělovat do skupin podle toho kdo jaký měl zájem. Někdo šel hned na prohlídku města, někdo do cukrárny a někdo do místní restaurace U Jelena na oběd. Po obědě jsme si prohlédli místní pamětihodnosti včetně „Ploučnické vyhlídky“. Byla možnost i prohlídky zámku, ale asi to nikdo nevyužil. Vlaky odjížděli v podstatě každou hodinu a tak domů jsme odjížděli různě.

Na trase a po Benešově jsme ušli 8 km.

 

Odkaz na