Dolní Zálezly - Moravanský vodopád - Dubičky - Radejčín

11.02.2015 22:24

Tak do Dubiček k Sv. Barboře, a na vyhlídky k Portě Bohemica jsme většinou šli od železniční zastávky Radejčín.  Pro dnešní výlet ve středu 11. února 2015 jsem navrhl trasu obráceně. Je to dobré v tomto čase, že výstup do kopce je většinou bezpečnější než sestup. Předpoklad je, že cesta je namrzlá anebo blátivá. Což se nakonec potvrdilo. A zároveň jsme šli po místním modře značeném okruhu. A to k Moravanskému vodopádu. Samozřejmě to bylo ze začátku stoupání, ale pak již k vyhlídce Mlynářův kříž, jsme šli v pohodě. Po ZTZ jsme došli do Dubiček a v restauraci u Sv. Barbory jsme se občerstvili. To jsme měli za sebou asi polovinu trasy.

Informace o trase : Dolní Zálezly

Celkem nás na tomto výletě bylo 23 osob a jeden pejsek. Proti nám od Radejčína šla skupinka pěti turistek s Mílou. Ten se pak vrátil s námi na vlak do Radejčína. Mezi tím jsme ještě zašli na  Doerellovu vyhlídku. Tato vyhlídka a zároveň trasa kolem rozhledny Radejčín po ŽTZ.

 Na železniční zastávku v Radejčíně jsme došli před čtvrt na dvě. Autobus náhradní dopravy do Lovosic, odjížděl před půl druhou.

Celkem jsme ušli 8,5 km.