Dobětice,točna-Žežice-Krásné Březno

16.04.2015 07:23

Středa 15. Dubna – Krásné Březno – kostel sv. Floriana.

Proto, že tyto poslední dny mají skoro všechny vlaky od Lysé n/l zpoždění, musel jsem upravit trasu. Mněl jsem původně naplánováno z Ryjic u Ústí n/L  přes Žežice do Krásného Března. Vzhledem ke zpoždění jsme nestihli MHD a tak jsme jeli do Dobětic-točna. A do Žežic jsme šli obráceně z druhé strany. Cesta to byla pohodlná sice většinou asfaltová. Na trasu se vydalo celkem 32 turistů po MTZ.

V Žežicích u kostelíka sv. Petra a Pavla jsme udělali pauzu na svačinu a pak jsme pokračovali po ŽTZ směrem dolů podél Pekelského potoka až do Krásného Března. Ke krásnému  vodopádu na Pekelském potoce šli jen 2 turisti. Ostatní pokračovali přes Fričovu vyhlídku ke kostelu sv. Floriana v Krásném Březně. Tam byla dohodnutá prohlídka na 11 hod. Vzhledem  k časovému náskoku nás tam Ing. D. Vágner čekal dříve. Počasí tento den je nádherné slunečné. K poledni byl již dost velké teplo, ale v kostele byla pořádná zima. Alabastrový oltář v kostele. Zhruba po hodině prohlídky jsme se vydali do restaurace Čarodějky a někdo do cukrárny. To jsme se již začali jako skupina rozpadat a domu každý odjížděl individuálně.

Na trase jsme ušli 6 km

 

Odkaz na fotogalerii:  

Video : Pekelský vodopád

 

 

 

 

kostel Svatého Floriána

Oltář

23.06.2023 15:02
Krása z bílého kamene Hlavní hodnotou kostela je renesanční oltář s alabastrovými reliéfy, pocházející z roku 1604. Je dílem jednoho z nejvýznamnějších renesančních sochařů v Sasku - Melchiora Kuntze. Ústřední téma je Jišajův strom, který je připomínkou Ježíšových...