Děčín Staré město - Velký Chlum - Boletice

21.09.2016 17:14

V nečekaném počtu 34 turistek a turistů jsme se sešli dnešního dne 21.09.2016v rychlíku který jede z Litoměřic v 8:45 hod do Ústí n/L-Střekov. Poslední dobou jsou rychlíky od Kolína zpožděné, a tak to bylo i dnes. Po žádosti u průvodčí, na nás ve Střekově osobní motoráček čekal. Do Děčína-Staré město jsme dojeli v pořádku a po seskupení jsme se vydali do strmého kopce po ČTZ k rozhledně Velký Chlum. Sice po ránu drobně mrholilo, ale při našem výstupu bylo počasí přijatelné. Na vrcholu u rozhledny jsme dali malý odpočinek a svačinu. Po té někteří nečekali na společný odchod a začali průběžně odcházet po ŽTZ do Boletic.

Informace : Velký Chlum

Dolu jsme sestupovali dosti strmým kopcem až do Boletic. Sešup to byl pořádný a pro mnoho z nás to byl nápor na nohy. Dole se nás většina sešla v restauraci, kde jsme se občerstvili a asi tak 40 min před odjezdem vlaku jsme se vydali na nádraží. Odjezd byl v 14:21 hod.

Počasí bylo příjemné a občas vykouklo i sluníčko. Pro mnoho turistů to bylo první poznání tohoto místa. A zároveň všechny musím pochválit, že vytrvali a vystoupali ze 150 m n. m. až do výšky skoro 500 m n. m.

Na trase jsme ušli asi 11 km.