Děčín-Chrochvice-Chmelník-Dobkovice

22.10.2014 21:52

Z úterý na středu 22. října se prohnala přes Čechy vichřice a zároveň na středu byla předpověď deště. Všechno se vyplnilo, ale i přesto jsem se skupinou dalších pěti turistů se vydal na trasu z Děčína – Chrochvice, na vrchol kopce Chmelník – 508 m n. m. a pak přes Javory do Dobkovic.

Ráno jsem vyjížděl, jak bývá v létě zvykem v 7:35 hod z Hněvic do Děčína. Ráno při cestě na nádraží je ještě tma, ale při jízdě vlakem se rozednívalo. V Lovosicích přistoupili ostatní. Proto, že jelo hodně lidí tak jsme seděli rozděleni. Až v Ústí n/L vystoupilo hodně cestujících a mi se sesedli do jednoho kupé.

V Děčíně jsme přešli na zastávku MHD č. 1 a v 9:54 hod jsme odjeli do zastávky „Kosova“. Tam jsme se vydali vzhůru a v ulici Vilsnická  již byla ŽTZ a po ní jsme došli až na Chmelník.

Sice nám po cestě pršelo. Mi jsme ale byli připraveni. Nasadili jsme pláštěnky a pokračovali jsme směrem Stará Bohyně. Na začátku obce Javory jsme se vydali po ZTZ přes obec Hliněná a Borek. Po trase jsme několikrát překonávali pastviny, to je tak, že majitelé pozemků si je ohradili elektrickým ohradníkem pro pastvu dobytka. Jenže turistická trasa zůstala.  Šli jsme i mezi stádem které na nás ( v pláštěnkách ) koukalo jako na zjevení. Do Dobkovic jsme došli asi v 14:15 hod a vlak nám odjížděl v 14:36 hod. Přes Ústí n/L západ jsme pokračovali vlakem ve směru do Lysé n/L.

Celkem jsme po této trase ušli 14 km.

 

Odkaz na fotogaleri: