Chřibská-lesní divadla-Kytlice

28.05.2020 11:10
 Ve středu 27.5.2020 po uvolnění ochranných opatření při korona viru, jsme se vydali na v podstatě druhý turistický výlet. Jelo nás 27 osob.  Dle kalendáře do oblasti Chřibská – Kytlice. Ráno jsme dojeli rychlíkem do Děčína a ten jel načas. Tudíž jsme v pohodě stihli autobus č.402 v 8:42 hod do zastávky Chřibská - ozdravovana.
 
Počasí nám od rána velmi přálo. Sluníčko, krásná modrá obloha, mráčky jako našlehané a k tomu příjemný chládek při cestě pod korunami stromů a to vše přispělo k pohodě.
 
 
Od zastávky jsme se vydali k nedalekému lesnímu divadlu a pak po ZTZ směr Křížový buk. Trasa to sice byla strmější do kopce, ale při pomalé chůzi to zvládal každý.
Jedna skupinka šla rovnou a druhá si udělala odbočku na Chřibský vrch (621 m) Na vrcholku, na jižním a jihozápadním svahu je několik skalních výchozů a suťové pole. Jsou tam výhledy do krajiny. Z Křížového buku jsme šli po ČTZ a pak po lesní zpevněné, ale neznačené cestě. Po 8 až 10 km jsme došli do lesního divadla mezi obcemi Mlýny a Kytlice. Do cíle na zastávku v Kytlicích nám zbýval asi 1,5 km a necelá jedna a půl hodina. Kousek před nádražím je bufet a byl otevřený. Tam jsme strávili zbytek času při kávě, občerstvení anebo pivečku.
 
Na trase jsme ušli 10 – 13 km a domů jsme odjížděli ve 14:33 hod.27.05.2020 Lesní divadla Chřibská-Kytlice
https://photos.app.goo.gl/jU24FdUxujpjzrdt8