Chotiměř-Opárenské údolí-Malé Žernoseky

06.01.2016 08:27

Počasí nám připravilo zasněženou nadílku jak na silvestra tak i dnes 6. ledna. Sněžit začalo již včera, ale sníh vydržel po celý den, teplota se udržovala jeden až dva stupně pod nulou, vítr nebyl a tak dnešní výlet do Opárenského údolí byl příjemnou procházkou.

Ráno jsme se z různých směrů, postupně sešli v Lovosicích, v autobusu náhradní vlakové dopravy do Chotiměře (a dál do Radejčína) a to v počtu 36 turistů a jednoho pejska. V Chotiměři jsme vystoupili z autobusu ,  který  byl naším množstvím zcela zaplněn. Následně jsme se fotografovali a pak se vydali po MTZ směrem do Opárenského údolí. Odkaz na  -  Informace o Opárenském údolí

V tomto množství turistů se většinou neudrží celá skupina turistů pohromadě a tvoří se menší skupinky. Ty se většinou na zajímavých místech, anebo při občerstvovaní, sloučí dohromady. V družném vzájemném povídání nám cesta velmi rychle utekla, a než jsme se nadáli došli jsme do Malých Žernosek. Většina pokračovala podél Labe až do Lovosic. Někdo pokračoval do Litochovic a někdo jel do Lovosic vlakem.

Na trase jsme ušli asi 10 km a většina nás postupně odjížděla z Lovosic kolem 14 hodiny domů.

 

Odkaz na :